În cadrul proiectului, în modulul 1 al anului școlar 2024-2025 am selectat membrii grupului-țintă pentru anul școlar 2024-2025 format din 25 de elevi din clasele V-VIII după urmatoarele criterii: istoric școlar de sancțiuni, absenteism și risc de abandon școlar, rezultate școlare scăzute.
Proiectul este structurat pe următoarele categorii de activități:
1. Activități MATE: profesorii diriginți realizează pe parcursul a trei luni (septembrie-noiembrie) screening-ul elevilor din GT prin elaborarea de documente MATE:
aplicare și interpretare chestionare SASAT
realizarea fișei de observație a elevului
Fișe de evaluare MATE
Planul de servicii de educație al elevului
Observatorul Școlii
Raportul de progres MATE
2. Activități de prevenire: Activități pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale sunt realizate consilieri școlari/ psihologi prin servicii externalizate prin activități de consiliere de grup și individuale ce includ autonomie, perseverență, abilități sociale, comunicare și colaborare, stimularea lucrului în echipă pe bază de proiecte.
3. Activități de intervenție: Activități de tip Școală după Școală: cu focus pe activități recreative, consiliere și orientare școlară, dezvoltare personală, mediere, educație parentală.
Programul SDS este conceput astfel încât oferă activităţi cu caracter universal, pentru valorizarea aptitudinilor şi competenţelor fiecărui elev, în conformitate cu nevoile şi interesele sale.
Programul SDS este luni și miercuri între 14 și 15,30 și include acordarea de hrană caldă în sistem catering.
4. Digitalizarea procesului educațional implică activități de diagnostic inițial privind competențele digitale ale elevilor din GT de către profesorul TIC și implementarea de metode/ tehnici/ strategii/ lectii/ itemi de dezvoltare a competențelor digitale ale acestora.
În fiecare zi mai aproape de succesul elevilor noștri!





